tel. 795 173 906 tel. 41 368-03-03 aleszama.pl@gmail.com

Oferta

Organizacja imprez

W naszej ofercie posiadamy kilka wariantów.

Oferta

Wariant I 

 

135 zł za osobę dorosłą
70 zł dzieci do 12 lat
 
W CENĘ WLICZONE JEST:
1. Obiad 
Zupy: (do wyboru)
– rosól,
– pieczarkowa, 
– cebulowa i inne z menu.

II dania: (do wyboru)
Wieprzowina
– schabowy,
– schabowy z serem i pieczarkami,
– szwajcar,
– szydłowiecki,
– Cordon Bleu.

Drób:
– filet z kurczaka,
– filet z kurczaka z serem i pieczarkami,
– de volaille.

Do drugiego dania proponujemy ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, frytki, ryż oraz zestaw surówek.

2.Jeden ciepły posiłek do wyboru:
– barszcz czerwony z krokietem,
– schab po parysku z kapustą zasmażaną,
– gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi lub kopytkami,
– udko pieczone z duszonymi pieczarkami,
– pałeczki z kurczaka z oliwkami i miodem z nutą cytrynową,
– boeuf stroganoff,
– penne z kurczakiem, szpinakiem i parmezanem,
– tagliatelle z łososiem,
– pierogi – różne rodzaje,
– flaki wołowe,
– bigos.

 

3. Patery mięsne (3 rodzaje do wyboru):
– schab po warszawsku,
– schab ze śliwką,
– schab w galarecie,
– karczek pieczony,
– pieczeń wp,
– galantyna z kurczaka,
– rolada drobiowa faszerowana serem i pieczarkami, szpinakiem lub brokułami,
– rolada z polędwiczek wp faszerowana grzybami leśnymi.

4. Sałatki – 2 do wyboru:
– sał. pieczarkowa,
– sał. brokułowa,
– sał. z kurczaka i ananasa,
– sał. z tuńczyka warstwowa,
– sał. jarzynowa,
– sał. grecka,
– sał. „Gyros”,
– sał. z wędzonym łososiem,
– sał. Caprese,
– makaronowa z kurczakiem, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem,
– z rucolą, fetą i buraczkami.

5. Przystawki 2 do wyboru:
– jajka faszerowane/ z majonezie,
– „ryba po grecku”,
– śledzie z cebulą/w pomidorach/w śmietanie.

6. Napoje gorące w formie bufetu.

Oferta

Wariant II

 

155 ZŁ za osobę dorosłą
80 zł dzieci do 12 lat

1.Obiad:
Zupa:
– rosół,
– bulion z kołdunami,
– krem z borowików,
– cebulowa,
– krem z brokuł,
– krem z cukinii,
– chłodniki i inne.

II danie:
Wieprzowina:
– polędwiczki wp w sosie szpinakowym/pieczarkowym,
– polędwiczki wp w sosie pieprzowym/kurkowym/borowikowym,
– roladki z polędwiczek wp z grzybami leśnymi w sosie borowikowym,
– filet z kaczki w sosie z pomarańczy z rodzynkami i żurawiną,
– kotlet kasztelański,
– kotlet wiedeński
– Cordon bleu
– schabowy z serem i pieczarkami
  
Drób:
– filet hawajski,
– de volaille,
– filet fantazyjny,
– filet z indyka.

Ryby:
– Łosoś z grilla
– łosoś na parze w sosie koperkowym
Do drugiego dania proponujemy ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, frytki, ryż oraz zestaw surówek.

2. Dwa ciepłe posiłki do wyboru:
– boeuf stroganoff,
– zraz wołowy z sosie własnym z kluskami śląskimi lub kopytkami
– flaki wołowe
– barszcz czerwony z krokietem,
– udko kurze/z kaczki z pieczarkami z rusztu,
– pałeczki z kurczaka z oliwkami, miodem z nutą cytrynową,
– schab po parysku z kapustą zasmażaną,
– gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi i kopytkami,
– bigos,
– pierogi różne rodzaje,
– szaszłyki drobiowe z grillowanymi warzywami,
– kurczak z penne, szpinakiem i parmezanem,
– tagliattelle z łososiem.

 

3. Patery mięsne 3 rodzaje do wyboru 
– schab po warszawsku,
– schab ze śliwką,
– karczek pieczony,
– galantyna z kurczaka,
– rolada drobiowa faszerowana serem i pieczarkami/ szpinakiem/ brokułami,
– rolada z polędwiczek wp faszerowana grzybami leśnymi.

4. Sałatki 2-3 rodzaje do wyboru
– sał. z łososiem, krewetkami i awokado,
– sał. z tuńczyka warstwowa,
– sał. pieczarkowa,
– sał. brokułowa,
– sał. z kurczakiem, ananasem i rodzynkami,
– sał. jarzynowa,
– sał. grecka,
– sał. gyros,
– sał. Caprese,
– sał. z wędzonym łososiem i mieszanką sałat,
– makaronowa z kurczakiem, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem,
– z rucolą, serem feta i buraczkami.

5. Przystawki 2 do wyboru:
– ryba po grecku,
– śledź z cebulą/ w pomidorach,
– jajka faszerowane,
– jajka w majonezie,
– galaretki drobiowe.

6. Napoje gorące w formie „bufetu”.
 
W cenę obu wariantów wliczona jest czterogodzinna obsługa kelnerki.

Oferta

Wariant III

W przypadku, gdyby nie odpowiadała Państwu żadna z powyższych propozycji, proponujemy skomponowanie własnego menu z jadłospisu. Cena przyjęcia opiewać wtedy będzie o skomponowane dania oraz o przygotowanie sali i obsługę kelnerską w wysokości 50 zł/ h.
Mamy nadzieję, iż nasza oferta będzie atrakcyjna i skorzystacie Państwo z naszych usług.

Info

Zapraszamy serdecznie do naszej restauracji

Od poniedziałku do piątku

10.00-19.00

Soboty

10:00-19:00

Niedziele

11:00-19:00

Zadzwoń

tel. 041 368 03 03,    tel: 795 173 906

Jesteśmy na

ul. Warszawska 3
25-512 Kielce

Napisz do nas

aleszama.pl@gmail.com